Pstruh pečený na másle se žampióny
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Pstruh
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 45 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 109 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 290 mg
- Draslík 2262 mg
- Vláknina 3654.2 mg
- Vitamín A 3654.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené menší pstruhy osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak pstruhy obalíme v hladké mouce, do které jsme přimíchali mletou papriku. Očištěné žampióny omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, na něm osmažíme pstruhy dozlatova z každé strany. Celkem je smažíme přibližně 10 minut. Před koncem smažení přidáme do pánve pokrájené žampióny, promícháme je v omastku, pstruhy vyjmeme a odložíme do vyhřáté misky a uchováme je teplé. Žampióny krátce orestujeme, osolíme, posypeme pepřem, chilli, poprášíme Maizenou a za stálého míchání přilijeme vodu. Krátce, 1-2 minuty povaříme, přimícháme petrželku a vzniklou omáčku odstavíme z plotny.
-
3
Teplé pstruhy dáme na talíře, z části je přelijeme omáčkou se žampióny a hned servírujeme. Dobrou chuť.