Hluchec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 42 g Droždí
  • 200 g Anglická slanina
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 573.9 mg
  • Vláknina 12421.7 mg
  • Vitamín A 12421.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy s vyšším okrajem vytřeme sádlem.

  • 2

    Oloupané syrové brambory nastrouháme najemno, vodu slijeme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se solí.

  • 3

    Na brambory nasypeme mouku, promícháme, do středu rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem, rozšlehanými vejci, přidáme slaninu, majoránku, kmín a utřený česnek. Směs pečlivě rozmícháme, přikryjeme a na teple necháme asi 90 minut kynout.

  • 4

    Vykynuté těsto rozetřeme na vymazané plechy a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme, až těsto zezlátne, během pečení potíráme sádlem.

Komentáře k receptu