Pečené bylinové brambory s kuřecími stehny
Suroviny
- 320 g Brambory
- 100 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Kuřecí stehna
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- 2 špetka Paprika pálivá mletá
- 2 polévková lžíce Libeček
- 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Petržel listová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 37 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 192 mg
- Draslík 1615.6 mg
- Vláknina 14057.1 mg
- Vitamín A 14057.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na čtvrtky. Očištěnou cibuli pokrájíme na silnější plátky. Lístky libečeku s petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Omyté kuřecí stehna osušíme, zbavíme kůže a maso vykostíme. Pak ho pokrájíme na menší kusy. Posypeme ho solí, červenou mletou sladkou i pálivou paprikou.
-
3
Pekáček si vytřeme olejem. Poklademe do něj čtvrtky brambor, osolíme je, posypeme kmínem a bylinkami. Mezi brambory poklademe kousky kuřecího masa, vše pokapeme zakysanou smetanou a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně 40-50 minut dozlatova až zlatohněda. Omytá rajčata osušíme a rozkrájíme na čtvrtky.
-
4
Upečené brambory s masem dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned teplé servírujeme.