Pečené bylinové brambory s kuřecími stehny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 320 g Brambory
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Paprika pálivá mletá
  • 2 polévková lžíce Libeček
  • 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Petržel listová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 1615.6 mg
  • Vláknina 14057.1 mg
  • Vitamín A 14057.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na čtvrtky. Očištěnou cibuli pokrájíme na silnější plátky. Lístky libečeku s petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Omyté kuřecí stehna osušíme, zbavíme kůže a maso vykostíme. Pak ho pokrájíme na menší kusy. Posypeme ho solí, červenou mletou sladkou i pálivou paprikou.

  • 3

    Pekáček si vytřeme olejem. Poklademe do něj čtvrtky brambor, osolíme je, posypeme kmínem a bylinkami. Mezi brambory poklademe kousky kuřecího masa, vše pokapeme zakysanou smetanou a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně 40-50 minut dozlatova až zlatohněda. Omytá rajčata osušíme a rozkrájíme na čtvrtky.

  • 4

    Upečené brambory s masem dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned teplé servírujeme.

Komentáře k receptu