Halászlé na víně
Suroviny
- 1200 g Kapr obecný
- 150 g Zakysaná smetana
- 200 g Nudle široké
- 200 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Feferony
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1.3 l Voda pitná
- 1.3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 22 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 173.8 mg
- Draslík 1172 mg
- Vláknina 2883 mg
- Vitamín A 2883 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a rajčata nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Feferonky nakrájíme nadrobno.
-
2
Opláchnuté rybí maso vložíme do studené vody spolu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Zchladlý vývar scedíme, maso z ryby pečlivě obereme z kostí.
-
3
V dalším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zarestujeme. Vmícháme sladkou papriku, zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přilijeme vývar z ryby, přidáme rajčata, papriky, feferonky a na mírném plameni vaříme. Když je zelenina měkká, vložíme do ní obrané rybí maso a necháme v polévce prohřát.
-
4
V mezičase v osolené vodě uvaříme nudle doměkka, scedíme a necháme okapat.
-
5
Do hlubokých talířů rozdělíme nudle, vlijeme polévku a přidáme kysanou smetanu.