Bramborák z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 60 g Slanina vepřová
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 g Červená řepa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pohanková
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 411.7 mg
  • Vláknina 5269.6 mg
  • Vitamín A 5269.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malou cibuli nakrájíme najemno, slaninu na drobné kostičky, česnek utřeme se solí. Syrovou řepu a brambory oloupeme a nastrouháme najemno, šťávu slijeme.

  • 2

    Na oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.

  • 3

    V míse promícháme řepu s bramborami, vmícháme rozšlehaná vejce, vychladlou slaninu s cibulí, mléko, majoránku, česnek, pepř a mouku. Vymícháme hladké těsto.

  • 4

    Na sádle smažíme středně velké placky, necháme na ubrousku vsáknout tuk a podáváme.

Komentáře k receptu