Bramborák z červené řepy
Suroviny
- 150 g Brambory
- 60 g Slanina vepřová
- 100 g Sádlo škvařené
- 150 g Červená řepa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pohanková
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 36 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 157.4 mg
- Draslík 411.7 mg
- Vláknina 5269.6 mg
- Vitamín A 5269.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malou cibuli nakrájíme najemno, slaninu na drobné kostičky, česnek utřeme se solí. Syrovou řepu a brambory oloupeme a nastrouháme najemno, šťávu slijeme.
-
2
Na oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
-
3
V míse promícháme řepu s bramborami, vmícháme rozšlehaná vejce, vychladlou slaninu s cibulí, mléko, majoránku, česnek, pepř a mouku. Vymícháme hladké těsto.
-
4
Na sádle smažíme středně velké placky, necháme na ubrousku vsáknout tuk a podáváme.