Pečená zelenina se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 851.2 mg
- Vláknina 13035 mg
- Vitamín A 13035 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu (kromě cibule a česneku) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Plátky zeleniny vsypeme do zapékací nádoby, posypeme provensálským kořením, přidáme nakrájený oloupaný česnek a cibuli. Zalijeme olejem rozmíchaným s drceným lněným semínkem a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Zeleninu zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.