Pečené bramboráky s pivním sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Sýr Krkonošský pivní
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 200 ml Smetana zakysaná 12%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Potravinářský škrob
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 845.9 mg
  • Vláknina 9250.5 mg
  • Vitamín A 9250.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody vložíme uzený bůček a uvaříme. Vychladlý nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátečky. Pivní sýr nakrájíme na drobnější kostičky. Opláchnutou a okapanou petrželku najemno nasekáme. Brambory nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V misce promícháme kysanou smetanu s česnekem a lžící petrželky. Směs osolíme špetkou soli a necháme v lednici vychladit. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem a potřeme sádlem.

  • 3

    V míse promícháme scezené ustrouhané brambory s bůčkem, cibulí, škrobem, zbylou petrželkou a solí, pepřem a kmínem. Do směsi vmícháme pivní sýr. Ze směsi tvoříme na připraveném plechu placičky a asi 10 minut pečeme v troubě. Poté placičky obrátíme, potřeme sádlem a pečeme, až zezlátnou.

  • 4

    Bramboráčky podáváme s česnekovou smetanou.

Komentáře k receptu