Čínské závitky II
Suroviny
- 25 g Petržel - nať
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 25 g Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 6 ks Rýžový papír
- 2 ks Řapíkatý celer
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1.5 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Sladká chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 41.7 mg
- Draslík 453.1 mg
- Vláknina 9589.3 mg
- Vitamín A 9589.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sezamová semínka krátce opečeme nasucho v pánvi.
-
2
Připravíme si náplň: Mrkev a oba celery oloupeme a nakrájíme ji na dlouhé tenké nudličky. Pórek nakrájíme na tři části, všechny přepůlíme podélně a poté nakrájíme na nudličky.
-
3
Papriku a cibuli nakrájíme taktéž na tenké nudličky. Chilli papričku nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme najemno, česnek utřeme.
-
4
Všechnu zeleninu smícháme dohromady a přidáme i polovinu nasekaných bylinek. Vše to ohřejeme zprudka na pánvi – stačí tak 30 sekund. Poté odstavíme a vmícháme lžíce sezamového oleje a dvě lžíce sójové omáčky. Osolíme, opepříme. Necháme zchládnout.
-
5
Rýžový papír namočíme v teplé vodě a okraje potřeme vaječným bílkem. Naneseme náplň a zarolujeme. Necháme 3 hodiny odpočinout v lednici. Poté je opečeme na oleji dokřupava a dozlatova.
-
6
Zbylé ingredience smícháme na omáčku a tu pak podáváme s rolkami.