Fazolková polévka s kořenovou zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Fazole bílé
- 600 ml Voda pitná
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Libeček
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 1 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 995.9 mg
- Vláknina 18320.1 mg
- Vitamín A 18320.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole dáme do hrnce, přilejeme k nim vodu, přidáme očištěnou cibuli, stroužek česneku, očištěnou omytou mrkev, petržel a kousek celeru. Do sáčku na koření dáme libeček, bobkový list, celé nové koření, celý pepř a sáček s kořením dáme do polévky. Fazole vaříme doměkka přibližně 45 minut. Mezitím do polévky přidáme majoránku a sůl. Z polévky odstraníme sáček s kořením a uvařenou zeleninu (bude už rozvařená, vyhodíme ji). V hrnečku si rozmícháme dohladka hladkou moukou s vodou a zamícháme ji do polévky a pak přimícháme rajský protlak. Polévku ještě povaříme při mírné teplotě 8-10 minut. Nakonec ji dochutíme utřeným česnekem a solí.
-
2
Horkou polévku na talířích ozdobíme petrželovou natí a podáváme.