Orientální masové kuličky
Suroviny
- 500 g Telecí maso mleté
- 300 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 2 ks Šalotka
- 0.5 ks Bujón drůbeží bez tuku
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 136.7 mg
- Draslík 925.1 mg
- Vláknina 213 mg
- Vitamín A 213 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mletého telecího masa vytvarujeme menší kuličky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem je zprudka asi 7 minut opékáme ze všech stran. Opečené kuličky vyjmeme z pánve.
-
2
Do stejné pánve vlijeme vodu a rozmícháme ji s výpekem z masa. Přidáme sójovou omáčku, balsamico, netučný bujón, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, najemno nasekané šalotky, sůl a pepř. Vše rozmícháme, přidáme masové kuličky a zalijeme vodou - kuličky nesmí v omáčce plavat. Povaříme zvolna asi 10 minut.
-
3
Nakonec vmícháme maizenu rozpuštěnou v troše vody a povaříme do zhoustnutí.