Rajská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sádlo škvařené
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Protlak rajčatový
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 741.8 mg
  • Vláknina 25905.8 mg
  • Vitamín A 25905.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpěníme na sádle menší nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku.

  • 2

    Do jíšky zamícháme rajčatový protlak (konzervu) nebo šťávu z prolisovaných rajčat, zalijeme vývarem a důkladně rozšleháme.

  • 3

    Uvedeme do varu, přidáme bobkový list, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, skořici, tymián, 2 kolečka citronu a necháme lehce vařit asi 30 minut. Občas zamícháme. Můžeme také přidat 20 g nastrouhaného perníku.

  • 4

    Když je omáčka provařená, ochutíme jí solí, cukrem, octem a necháme krátce povařit. Pak přecedíme přes hustý cedník.

Komentáře k receptu