Krůtí zeleninová pánev
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
- 100 g Rýže loupaná
- 80 g Bílá cibulka
- 1 kávová lžička Olej sójový
- 1 kávová lžička Vývar zeleninový
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Kurkuma
- 2 špetka Petržel - nať
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Potravinářský škrob
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 11 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 1186.2 mg
- Vláknina 25396.3 mg
- Vitamín A 25396.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 181 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme krůtí řízek na hrubší nudličky. Oloupeme česnek a protlačíme ho přes lis. Smícháme sojový olej se škrobem a sojovou omáčkou a tuto marinádu promícháme s krůtím masem a česnekem. Asi 30 minut necháme uležet.
-
2
V zeleninovém vývaru vaříme rýži 30-45 minut. Během vaření omyjeme a očistíme zeleninu a pokrájíme ji na proužky. Omytou a okapanou petržel nasekáme najemno.
-
3
Rozpálíme teflonovou pánev bez tuku a prudce na ní osmahneme dobře okapané krůtí nudličky. Vytáhneme a odložíme do tepla. Na zbývajícím tuku podusíme kousky zeleniny, dochutíme kořením a zalijeme sojovou omáčkou.
-
4
Krůtí nudličky podáváme s uvařenou přírodní rýží a dušenou zeleninou, posypané petrželkou.