Lilky po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 2 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 363.2 mg
- Vláknina 8901.8 mg
- Vitamín A 8901.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a zvolna podusíme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Osolíme, opepříme a přidáme koření.
-
2
Lilek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou papriku nakrájíme na proužky. Zeleninu krátce blanšírujeme, potom ji zchladíme ve studené vodě.
-
3
Do pekáče nebo do zapékací mísy rozložíme vrstvu povařeného lilku a na ni vrstvu papriky. Pokryjeme vrstvou podušených rajčat.
-
4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 210°C asi 10 minut.