Lilky po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Rajčata
  • 200 g Lilek
  • 50 g Paprika červená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 363.2 mg
  • Vláknina 8901.8 mg
  • Vitamín A 8901.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a zvolna podusíme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Osolíme, opepříme a přidáme koření.

  • 2

    Lilek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou papriku nakrájíme na proužky. Zeleninu krátce blanšírujeme, potom ji zchladíme ve studené vodě.

  • 3

    Do pekáče nebo do zapékací mísy rozložíme vrstvu povařeného lilku a na ni vrstvu papriky. Pokryjeme vrstvou podušených rajčat.

  • 4

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 210°C asi 10 minut.

Komentáře k receptu