Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií
Suroviny
- 125 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.333333 kávová lžička stévie
- 4 ks Rohlíky celozrnné
- 2 ks Jablka
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 polévková lžíce Brusinky sušené
- 0.5 polévková lžíce Hrozinky
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 14 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 22.3 mg
- Draslík 373.3 mg
- Vláknina 36231 mg
- Vitamín A 36231 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 185°C. Starší celornné rohlíky nakrájíme na silnější plátky, dáme je do mísy, zalijeme je mlékem, po chvilce je promačkáme, aby všechny kousky nasákly. Omytá velká sladká jablka nakrájíme na plátky silné do 5 mm. Omyté hrozinky a brusinky necháme okapat.
-
2
Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/2 rozmočených rohlíků, na ně rozetřeme tvaroh, posypeme ho 1/4 lžičkou práškové stévie a posypeme hrozinkami. Na tvaroh poklademe plátky jablek, posypeme je brusinkami a poprášíme skořicí. Na jablka pak rozložíme 2/2 rohlíků. Pokapeme je rozpuštěným máslem (1/2 lžíce). Čerstvé bílky vyšleháme s 1/4 lžičky práškové stévie na tuhý sníh, ten pak rozetřeme na povrch žemlovky.
-
3
Pekáček vložíme do středu trouby a žemlovku pečeme přibližně 30 minut dozlatova až zlatohněda.