Zapečené pikantní fazole
Suroviny
- 800 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 200 g Mozzarella
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 36 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 701.2 mg
- Vláknina 13954.3 mg
- Vitamín A 13954.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na plátky nakrájenu cibuli a česnek. Poté přidáme růžičky brokolice a na proužky nakrájenou papričku. Krátce orestujeme, odstavíme, přidáme nasekanou petrželku, propláchnuté fazole a zalijeme smetanou. Promícháme a ochutíme solí a pepřem.
-
3
Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme fazole. Poklademe plátky mozzarelly, vložíme do trouby a zapékáme cca 15-20min dokud mozzarella nezezlátne.