Sekaná se žampiony
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
- 400 g Telecí maso přední
- 150 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 119 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 677.3 mg
- Draslík 1052.2 mg
- Vláknina 4299 mg
- Vitamín A 4299 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové hovězí a telecí maso umeleme. Do masové směsi vmícháme celá vejce, oloupanou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky.
-
2
Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme v kastrolu lehce potřeném olejem. Necháme vydusit všechnu tekutinu a potom žampiony vmícháme do masové směsi.
-
3
Směs přendáme do formy na chlebíček. Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 240°C 45-50 minut.