Sekaná se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Telecí maso přední
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 119 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 677.3 mg
  • Draslík 1052.2 mg
  • Vláknina 4299 mg
  • Vitamín A 4299 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové hovězí a telecí maso umeleme. Do masové směsi vmícháme celá vejce, oloupanou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky.

  • 2

    Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme v kastrolu lehce potřeném olejem. Necháme vydusit všechnu tekutinu a potom žampiony vmícháme do masové směsi.

  • 3

    Směs přendáme do formy na chlebíček. Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 240°C 45-50 minut.

Komentáře k receptu