Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Švestky sušené
  • 100 g Olivy černé
  • 1200 g Kuře
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Koření Orientální
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 225.9 mg
  • Draslík 1038.1 mg
  • Vláknina 14260.5 mg
  • Vitamín A 14260.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 67.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kusy, pak jednotlivé kusy osolíme a posypeme kari kořením. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na silnější proužky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Omytou mrkev rozkrojíme na čtvrtky. Chemicky neošetřený citrón rozkrájíme i s kůrou na čtvrtky.

  • 2

    V hluboké litinové pánvi (s poklicí) si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli, přidáme k ní papriky, zázvor, promícháme, přidáme naporcované kuře, promícháme a smažíme další 3-4 minuty. Pak přimícháme špetku šafránu, přidáme mrkev, sušené švestky (bez pecek), citrón, černé olivy, znovu vše promícháme, přilijeme zeleninový vývar a pod poklicí vše budeme dusit při mírné teplotě přibližně 25-30 minut. Poté sundáme poklici, promícháme a vaříme do doby, až se šťáva ze zeleniny a masa zredukuje.

Komentáře k receptu