Kuřecí gulášek na slovenský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 hrst Hříbky sušené
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1009 mg
  • Vláknina 12065 mg
  • Vitamín A 12065 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuřecí maso pokrájíme na kostky. Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené minimálně 15 minut. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, ponoříme na 30 sekund do misky s horkou vodou, pak je opláchneme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek i žeber. Papriky pokrájíme na proužky, chilli papričku posekáme nadrobno.

  • 2

    V kastrólu na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání je smažíme do doby, až se začne z masa šťáva redukovat. Poté maso posypeme solí, pepřem, sladkou paprikou, drceným kmínem a posekanou chilli papričkou. Maso promícháme, přilijeme vývar, přidáme scezené houby a pod poklicí dusíme 20 minut. Pak přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti přimícháme 2-3 lžíce sladkého kečupu, guláš dosolíme a vaříme ještě 5-7 minut.

  • 3

    Ke guláši s kuřecím masem podáváme čerstvý chléb.

Komentáře k receptu