Kuřecí gulášek na slovenský způsob
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika zelená
- 1 hrst Hříbky sušené
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1009 mg
- Vláknina 12065 mg
- Vitamín A 12065 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kuřecí maso pokrájíme na kostky. Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené minimálně 15 minut. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, ponoříme na 30 sekund do misky s horkou vodou, pak je opláchneme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek i žeber. Papriky pokrájíme na proužky, chilli papričku posekáme nadrobno.
-
2
V kastrólu na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání je smažíme do doby, až se začne z masa šťáva redukovat. Poté maso posypeme solí, pepřem, sladkou paprikou, drceným kmínem a posekanou chilli papričkou. Maso promícháme, přilijeme vývar, přidáme scezené houby a pod poklicí dusíme 20 minut. Pak přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti přimícháme 2-3 lžíce sladkého kečupu, guláš dosolíme a vaříme ještě 5-7 minut.
-
3
Ke guláši s kuřecím masem podáváme čerstvý chléb.