Perníkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 18.3 mg
- Vláknina 218.3 mg
- Vitamín A 218.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.
-
2
V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.
-
3
Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.
-
4
Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.
-
5
Krém až do podávání uchováme v chladničce.