Perníkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 250 ml Mléko odtučněné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Badyán
  • 2 polévková lžíce Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 18.3 mg
  • Vláknina 218.3 mg
  • Vitamín A 218.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.

  • 2

    V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.

  • 3

    Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.

  • 4

    Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.

  • 5

    Krém až do podávání uchováme v chladničce.

Komentáře k receptu