Těstíčkové pochoutky
Suroviny
- 200 g Vepřová kýta
- 200 g Kuřecí prsa
- 200 g Játra vepřová
- 100 g Kuřecí játra
- 200 g rybí filé
- 200 g Ananas
- 200 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Grilovací koření
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.55 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 26 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 467.3 mg
- Draslík 771.7 mg
- Vláknina 3911.3 mg
- Vitamín A 3911.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené vepřové maso z kýty, kuřecí prsa, vepřová a kuřecí játra, rybí filé, jablko a ananas - vše pokrájíme na malé plátky. Postupně maso posypeme grilovacím kořením. Kousky ananasu a plátky jablek se slupkou posypeme též grilovacím kořením, ale odložíme je do druhé mísy.
-
2
Připravíme na obalení těstíčko: do mísy nalijeme bílé víno, přidáme k němu vejce, hladkou mouku, mletý zázvor a sůl podle chuti. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Jednu třetinu odlijeme do druhé misky, toto těstíčko použijeme na obalení ovoce.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Kousky masa a jater namáčíme do těstíčka a smažíme je postupně z každé strany dozlatova. Když máme maso a játra usmažené a odložené v předehřáté míse, usmažíme v těstíčku malé plátky rybího filé.
-
4
Zbylý omastek po masu a rybím filé z pánve odstraníme, v pánvi rozehřejeme nový olej s kouskem másla. Ovoce namáčíme do těstíčka, které jsme odlili do druhé misky a smažíme je dozlatova z každé strany. Usmažené ovocné kousky zamícháme do mísy k masovým kouskům. Mísu s usmaženými kousky dáme na stůl. Každý strávník si z mísy vybere usmažené kousky sám.