Papriková marináda - určená ke grilování
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 50 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 55 mg
- Vláknina 879.5 mg
- Vitamín A 879.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné stroužky česneku utřeme nebo je prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k nim čerstvě pomletý bílý pepř, sladkou a pálivou papriku, lžičku hořčice, 1 lžíci tekutého medu a olivový olej. Směs důkladně promícháme.
-
2
Marináda je určena k marinování a potírání masa určeného ke grilování. Marinádou potíráme maso nejlépe několik hodin dopředu, aby jsme docílili, že grilované maso bude křehké a šťavnaté.