Papriková marináda - určená ke grilování

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Paprika pálivá mletá
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 55 mg
  • Vláknina 879.5 mg
  • Vitamín A 879.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné stroužky česneku utřeme nebo je prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k nim čerstvě pomletý bílý pepř, sladkou a pálivou papriku, lžičku hořčice, 1 lžíci tekutého medu a olivový olej. Směs důkladně promícháme.

  • 2

    Marináda je určena k marinování a potírání masa určeného ke grilování. Marinádou potíráme maso nejlépe několik hodin dopředu, aby jsme docílili, že grilované maso bude křehké a šťavnaté.

Komentáře k receptu