Vařená vejce pečená v sekané
Suroviny
- 300 g Vepřové maso mleté
- 200 g Hovězí maso mleté
- 50 g Slanina vepřová
- 600 ml Voda pitná
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 0.2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 400.2 mg
- Draslík 565.5 mg
- Vláknina 1725.9 mg
- Vitamín A 1725.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku s vroucí vodou vložíme 4 vejce a uvaříme je natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je ochladíme a oloupeme. Troubu si předehřejeme na 200°C.
-
2
Připravíme chutnou sekanou: slaninu a očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostičky, slaninu v pánvi vysmažíme téměř na škvarky, přidáme k ní cibuli a zpěníme ji.
-
3
Do mísy s mletým vepřovým a hovězím masem přidáme zpěněnou cibuli i se škvarky ze slaniny, hořčici, jedno čerstvé vejce, sůl, černý pepř, majoránku, přisypeme strouhanku a vše důkladně promícháme. Sekanou necháme chvilku odpočinout.
-
4
Pak masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme placku asi 2cm silnou a do každé zabalíme uvařené vejce. Utvořené masové koule potřeme hořčicí, poklademe je do malého pekáčku, podlijeme je vodou a dáme do trouby upést. Během pečení je 1-2 otočíme a polijeme výpekem. Pečeme je přibližně 20-30 minut do zlatohněda.