Vepřová pečínka špikovaná klobáskami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Klobása debrecínská
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1.1 kg Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Koření na steaky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 206.8 mg
  • Draslík 1075.8 mg
  • Vláknina 3957.5 mg
  • Vitamín A 3957.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykostěnou omytou kotletu osušíme. Špalíček masa propíchneme napříč z každé strany silnější špikovací jehlou a do každého otvoru zastrčíme tenké pikantní klobásky se šunkou (3 nožičky z jedné strany a 3 nožičky z druhé strany). Maso osolíme, posypeme silně kořením na steaky a vložíme na pekáček. Na povrch masa poklademe plátky slaniny, podlijeme ho vodou, pekáč zakryjeme a vložíme do středu trouby. Pečeme pomalu přibližně 60 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme a omyjeme cibuli a mrkev. Cibuli i mrkev pokrájíme na kolečka a přidáme k masu přibližně po 35 minutách pečení. Během pečení maso podléváme výpekem a obracíme ho. Po hodině pečení z pekáče odstraníme poklici, zvýšíme teplotu a pečeme dalších 15-20 minut do doby, až maso bude mít zlatohnědou kůrku.

  • 3

    Maso pokrájíme na plátky, podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu