Brambory pečené s provensálským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1073 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1652.1 mg
- Vláknina 21833.3 mg
- Vitamín A 21833.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté brambory, pokud možno stejné velikosti, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a uvaříme téměř doměkka. Vaříme přibližně 15 -18 minut. Pak je scedíme a rozkrájíme na poloviny i se slupkou. (Pokud budou větší, rozkrájíme je na čtvrtky.)
-
2
Ve velké rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něj dáme brambory, posypeme je solí, pepřem, pálivou paprikou a provensálským kořením. Za stálého míchání brambory pečeme tak dlouho, až budou mít zlatohnědou kůrku a krásně voní. Podáváme je horké.