Marinovaná grilovaná předvařená žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kečup
  • 1 kávová lžička Pepř zelený celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1650 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 405 mg
  • Draslík 1253.6 mg
  • Vláknina 1407.5 mg
  • Vitamín A 1407.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: očistíme a nadrobno pokrájíme 6 stroužků česneku. V míse smícháme kečup s pikantní hořčicí a olejem. Přidáme pokrájený česnek, olej, pepř, sojovou omáčku a cukr. Znovu marinádu promícháme.

  • 2

    Omytá masitá žebírka rozsekneme na menší kusy (asi po 3 žebrech), omyjeme je, vložíme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou celou cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl. Vodu se žebry přivedeme k varu a pomalu je vaříme 45 minut. Pak je z vody vyjmeme, osušíme a naložíme na 1.5 hodiny do marinády.

  • 3

    Gril předehřejeme na střední teplotu. Žebra během grilování potíráme marinádou. Grilujeme je 10-15 minut. Žebra osolíme podle chuti až po grilování. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu