Marinovaná grilovaná předvařená žebírka
Suroviny
- 250 g Kečup
- 1 kávová lžička Pepř zelený celý
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 6 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 kg Vepřová žebra
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1650 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 129 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 405 mg
- Draslík 1253.6 mg
- Vláknina 1407.5 mg
- Vitamín A 1407.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: očistíme a nadrobno pokrájíme 6 stroužků česneku. V míse smícháme kečup s pikantní hořčicí a olejem. Přidáme pokrájený česnek, olej, pepř, sojovou omáčku a cukr. Znovu marinádu promícháme.
-
2
Omytá masitá žebírka rozsekneme na menší kusy (asi po 3 žebrech), omyjeme je, vložíme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou celou cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl. Vodu se žebry přivedeme k varu a pomalu je vaříme 45 minut. Pak je z vody vyjmeme, osušíme a naložíme na 1.5 hodiny do marinády.
-
3
Gril předehřejeme na střední teplotu. Žebra během grilování potíráme marinádou. Grilujeme je 10-15 minut. Žebra osolíme podle chuti až po grilování. Dobrou chuť.