Kuřecí řízky s provensálským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Strouhanka
  • 1500 g Kuře
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Provensálské koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 273.3 mg
  • Draslík 540.1 mg
  • Vláknina 2084 mg
  • Vitamín A 2084 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuře naporcujeme (stehna, křidla, prsa..). Porce osolíme a obalíme v hladké mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, sůl a provensálské koření. Do druhé mísy nasypeme čerstvou strouhanku. Porce z kuřete obalíme ve vaječné směsi a pak ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a porce kuřete při střední teplotě smažíme do zlatova. Během smažení porce obracíme, aby se propekly z každé strany. Smažíme je 15-20 minut. Jakmile jsou usmažené, dáme je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku a pak hned servírujeme.

Komentáře k receptu