Kotletky z jehněčího masa s artyčoky
Suroviny
- 800 g Jehněčí kotlety
- 400 g Artyčoky sterilované
- 50 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Olej chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 32 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 944.3 mg
- Vláknina 17988.4 mg
- Vitamín A 17988.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené jehněčí kotletky (bez kosti) potřeme jemně chilli olejem. Oloupané stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. Z omytých rozmarýnových a mátových snítek si otrháme lístky a posekáme je nadrobno, každé zvlášť. Nakládané artyčoky v oleji scedíme z nálevu a necháme v sítu okapat.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme česnek téměř dozlatova. Pak přidáme kotletky, artyčoky, rozmarýn, snížíme teplotu a pečeme z jedné strany 1 minutu. Maso s artyčoky obrátíme a pečeme další minutu. Vše osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přilijeme víno, posypeme mátou a pečeme 3 minuty. Poté znovu vše obrátíme a pečeme další 3 minuty.
-
3
Upečené kotletky dáme na předehřáté talíře, obložíme je artyčoky, vše přelijeme výpekem a hned servírujeme.