Grilované jehněčí karbanátky
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 200 g Salát Polníček
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Paprika sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 35 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 382.9 mg
- Vláknina 3775.8 mg
- Vitamín A 3775.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chemicky neošetřený citrón omyjeme, kůru nastrouháme do misky a k ní vymačkáme šťávu jen z 1/2 citrónu. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku drobně posekáme. Očistíme cibuli a česnek, pokrájíme je nadrobno a v pánvi je na rozehřátém oleji zpěníme, přimícháme chilli papričku a společně s cibulí smažíme doměkka asi 1 minutu. Pak pánev odstavíme z plotny, směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme k ní libové jehněčí mleté maso, sladkou papriku, sůl, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru se šťávou, majoránku a směs důkladně promícháme. Misku s masem zakryjeme a necháme v chladničce 4-6 hodin.
-
2
Po této době gril rozehřejeme na maximum. Dlaně si poprášíme moukou a v dlaních ze směsi vytvoříme malé kuličky (28 kusů). Kuličky položíme na grilovací pekáč, potřeme je olejem a grilujeme je 10 minut. Během grilování je často obracíme. Podáváme je hned horké s čerstvým salátem.