Kuřecí karbanátky s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 71 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 317.6 mg
- Vláknina 955.8 mg
- Vitamín A 955.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky kuřecího masa marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy (nebo kari koření) do druhého dne.
-
2
Maso vyjmeme z marinády a umeleme. Očištěný celer také umeleme, přidáme k masu a vmícháme žloutek, sůl, pepř a kmín. Vypracujeme směs a tvarujeme karbanátky.
-
3
Karbanátky opékáme na oleji, ve kterém se maso marinovalo.