Kuřecí karbanátky s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuře
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 317.6 mg
  • Vláknina 955.8 mg
  • Vitamín A 955.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky kuřecího masa marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy (nebo kari koření) do druhého dne.

  • 2

    Maso vyjmeme z marinády a umeleme. Očištěný celer také umeleme, přidáme k masu a vmícháme žloutek, sůl, pepř a kmín. Vypracujeme směs a tvarujeme karbanátky.

  • 3

    Karbanátky opékáme na oleji, ve kterém se maso marinovalo.

Komentáře k receptu