Nádivka s krůtím masem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 465.5 mg
- Draslík 640.6 mg
- Vláknina 3450.5 mg
- Vitamín A 3450.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí plátky smícháme s cibulí nakrájenou na tenké plátky, s kořením, solí a pepřem. Do směsi zapracujeme vejce a přidáme škrob. Vše promícháme.
-
2
Směs dáme do vhodné zapékací mísy nebo do formy na chlebíček. Nádobu vložíme do vodní lázně a nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.