Studená kořeněná polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 1 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 852.1 mg
- Vláknina 21967.2 mg
- Vitamín A 21967.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Rajčata spolu s petrželkou, bazalkou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a stroužkem česneku rozmixujeme na pyré. Vmícháme lístky ze snítky tymiánu a saturejky, osolíme a opepříme.
-
3
Pyré nalijeme do polévkové mísy a necháme uležet v chladničce.
-
4
Polévku podáváme vychlazenou.