Lilek po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 7 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1555.3 mg
- Vláknina 50817 mg
- Vitamín A 50817 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 185.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý lilek nakrájíme na kostky, omyté rajče rozmačkáme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky, česnek nasekáme.
-
2
V kastrolu na troše vody necháme zesklovatět cibuli, přidáme lilek a necháme zezlátnout nejdříve na prudkém ohni, potom na středním ohni. Přidáme rajče, česnek, ochutíme snítkami tymiánu a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
-
4
Podáváme jako přílohu.