Buchta s jarními bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 50 g Pampeliškové listy
  • 50 g Šťovík
  • 500 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Mléko odtučněné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 350.5 mg
  • Vláknina 3109.2 mg
  • Vitamín A 3109.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé bylinky opláchneme studenou vodou, osušíme a nadrobno nasekáme.

  • 2

    V míse vyšleháme tvaroh s mlékem a vejci do hladkého krému. Vmícháme nasekané bylinky, skořici, špetku soli a pepře.

  • 3

    Směs rozprostřeme do dortové formy (nebo do chlebíčkové formy.)

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 5

    Moučník podáváme teplý nebo vlažný.

Komentáře k receptu