Zabíjačkový guláš
Suroviny
- 400 g Játra vepřová
- 50 g Slanina vepřová
- 400 g Vepřová plec
- 2 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 304.4 mg
- Draslík 588.8 mg
- Vláknina 2550.6 mg
- Vitamín A 2550.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na rozehřátém sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a osmahneme.
-
2
Do základu přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme, okořeníme paprikou a podlijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek a pod poklicí zvolna dusíme.
-
3
Asi po 30 minutách přidáme očištěná, nakrájená játra, zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme do změknutí masa.
-
4
Nakonec guláš osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.