Pečené marinované papriky s parmskou šunkou
Suroviny
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika oranžová
- 2 ks Paprika červená
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř 4 barev
- 3 stroužek Česnek
- 8 plátek Šunka parmská
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 131.5 mg
- Vláknina 5063.2 mg
- Vitamín A 5063.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme marinádu: očistíme 3 větší stroužky česneku. Snítku rozmarýnu a tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou a lístky pokrájíme nadrobno. Do větší mísy nalijeme kvalitní olivový olej, citrónovou šťávu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, bylinky a kapary, které jsme předtím propláchli v sítku. Vše důkladně promícháme
-
2
Barevné papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky přibližně 1-2 cm široké. Vložíme je do mísy s marinádou důkladně je promícháme a necháme je marinovat 1 hodinu. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Během 1 hodiny marinování papriky minimálně 3x promícháme. Poté pariky vložíme do síta, necháme je okapat a trochu oschnout (odkapanou marinádu si odložíme).
-
3
Pánev s nepřilnavým dnem rozehřejeme na vysokou teplotu a papriky opečeme z každé strany. Občas je promícháme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a solí.
-
4
Na každý talíř položíme 2 plátky parmské šunky, obložíme ji paprikami, které pokapeme zbytkem marinády a servírujeme.