Perníkové kostky s lískovými oříšky
Suroviny
- 500 g Med včelí
- 250 g Cukr krupice
- 200 g Ořechy lískové
- 200 g Mandle mleté
- 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 39 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 464.7 mg
- Vláknina 11757.3 mg
- Vitamín A 11757.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 9.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku přivedeme téměř k varu med, cukr a olej. Odstavíme z plotny a směs necháme za občasného promíchání zchladnout.
-
2
Mouku smíchanou s práškem do pečiva vsypeme do mísy, přidáme mleté mandle, koření, připravenou směs a vejce. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout.
-
3
Těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme mlékem a posypeme nasekanými lískovými oříšky.
-
4
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 40-45 minut.
-
5
Po vychladnutí nakrájíme perník na kostky.