Anýzové hrudky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 33 mg
  • Vláknina 1793.2 mg
  • Vitamín A 1793.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh.

  • 2

    Žloutky v míse utřeme s moučkovým cukrem dohladka a spolu s mletým anýzem vmícháme do sněhu. Postupně přimícháváme mouku - množství mouky závisí na velikosti vajec - těsto má držet tvar a mít hladkou konzistenci.

  • 3

    Z těsta pomocí lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky asi 3 cm od sebe. Necháme je na plechu zaschnout při pokojové teplotě do druhého dne.

  • 4

    Hrudky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře k receptu