Anýzové hrudky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 3 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 33 mg
- Vláknina 1793.2 mg
- Vitamín A 1793.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh.
-
2
Žloutky v míse utřeme s moučkovým cukrem dohladka a spolu s mletým anýzem vmícháme do sněhu. Postupně přimícháváme mouku - množství mouky závisí na velikosti vajec - těsto má držet tvar a mít hladkou konzistenci.
-
3
Z těsta pomocí lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky asi 3 cm od sebe. Necháme je na plechu zaschnout při pokojové teplotě do druhého dne.
-
4
Hrudky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.