Perníčky s marcipánem
Suroviny
- 100 g Marcipánová hmota surová
- 175 g Cukr krupice
- 150 g Ořechy lískové
- 150 g Mandle
- 80 g Kandovaná citronová kůra
- 80 g Kandovaná pomerančová kůra
- 200 g Poleva čokoládová
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 kávová lžička Amonium
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 7 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 balení Oplatky pekařské
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 21 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 293.2 mg
- Vláknina 7903.8 mg
- Vitamín A 7903.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu.
-
2
Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
-
3
Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme.
-
5
Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.