Perníčky s marcipánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Marcipánová hmota surová
  • 175 g Cukr krupice
  • 150 g Ořechy lískové
  • 150 g Mandle
  • 80 g Kandovaná citronová kůra
  • 80 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 kávová lžička Amonium
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 balení Oplatky pekařské
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 293.2 mg
  • Vláknina 7903.8 mg
  • Vitamín A 7903.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu.

  • 2

    Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

  • 3

    Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme.

  • 5

    Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu