Moravská sladká omáčka z pravých švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 1 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 245.4 mg
- Vláknina 4929.5 mg
- Vitamín A 4929.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zralé (až přezrálé) švestky rozpůlíme, vypeckujeme, pomeleme na masovém strojku (nebo pokrájíme na drobné kousky). Dáme je do kastrólu, přidáme k nim vodu, cukr, sůl, skořici, hřebíček a anýz. Pod pokličkou švestky za častého promíchání pomalu dusíme doměkka, až je z nich uvařená kašovitá omáčka.
-
2
Před koncem vaření vyjmeme koření, podle chuti omáčku dochutíme citrónovou šťávou, připadně i cukrem, propasírujeme ji přes síto a podáváme ji jako přílohu.