Perníčky z Cách
Suroviny
- 400 g Melasa
- 75 g Hrozinky
- 150 g Čokoláda na vaření
- 50 g Mandle
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Rum
- 50 ml Voda pitná
- 1 polévková lžíce Koření perníkové
- 1 polévková lžíce Soda jedlá
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 8 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 679.6 mg
- Vláknina 7101.2 mg
- Vitamín A 7101.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s melasou, perníkovým kořením a jedlou sodou rozpuštěnou v troše vody. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu 2-3 hodiny.
-
2
Těsto rozválíme mezi dvěma obdélníky potravinářské fólie na plát silný asi 1cm. Vykrajujeme obdélníčky o rozměru 3x7cm. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 15 minut.
-
3
Po upečení a vychladnutí perníčky zdobíme čokoládou a polovinami loupaných mandlí.