Perníčky z Cách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Melasa
  • 75 g Hrozinky
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 50 g Mandle
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Rum
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Koření perníkové
  • 1 polévková lžíce Soda jedlá
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 679.6 mg
  • Vláknina 7101.2 mg
  • Vitamín A 7101.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s melasou, perníkovým kořením a jedlou sodou rozpuštěnou v troše vody. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu 2-3 hodiny.

  • 2

    Těsto rozválíme mezi dvěma obdélníky potravinářské fólie na plát silný asi 1cm. Vykrajujeme obdélníčky o rozměru 3x7cm. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 15 minut.

  • 3

    Po upečení a vychladnutí perníčky zdobíme čokoládou a polovinami loupaných mandlí.

Komentáře k receptu