Malé zdobené perníčky
Suroviny
- 120 g Med včelí
- 100 g Čokoláda na vaření
- 30 g Mandle
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Anýz mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 6 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 44.9 mg
- Vláknina 4041.2 mg
- Vitamín A 4041.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní plochu prosijeme mouku, přisypeme cukr, přidáme jedlou sodu, nastrouhanou citronovou kůru, skořici, anýz, hřebíček a nové koření.
-
2
V mouce vyhloubíme důlek, přilijeme tekutý med, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.
-
3
Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj malé perníčky různých tvarů. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
4
Upečené, vychladlé perníčky přelijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme polovinami loupaných mandlí.