Norimberský perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Med včelí
  • 60 g Mandle mleté
  • 60 g Ořechy lískové
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 160 mg
  • Vláknina 3810 mg
  • Vitamín A 3810 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hrubé mouky, moučkového cukru, vajec, tekutého medu, mletých mandlí, mletých oříšků, mletých vlašských ořechů a kandované kůry vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne.

  • 2

    Z těsta tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko do sebe - při pečení se roztečou.

  • 3

    Hotové perníčky poléváme rumovou polevou.

  • 4

    Rumová poleva [61448]:

  • 5

    V misce smícháme moučkový cukr s rumem. Přilijeme vroucí vodu a polevu třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne.

  • 6

    Pokud je poleva příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu vody, pokud je řídká, přidáme moučkový cukr.

Komentáře k receptu