Kořeněné marcipánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Mandle
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mouka žitná bílá
  • 120 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.1 mg
  • Vláknina 9895 mg
  • Vitamín A 9895 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo s medem a cukrem do pěny. Přimícháme vejce, mouku, koření, jemně mleté mandle, nastrouhanou citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v ledničce odpočinout.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj meněí srdíčka, hvězdičky nebo jiné tvary.

  • 3

    Před pečením potřeme marcipánky rozšlehaným bílkem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi.

  • 4

    Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.

Komentáře k receptu