Kořeněné marcipánky
Suroviny
- 300 g Mandle
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mouka žitná bílá
- 120 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 2 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 252.1 mg
- Vláknina 9895 mg
- Vitamín A 9895 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme máslo s medem a cukrem do pěny. Přimícháme vejce, mouku, koření, jemně mleté mandle, nastrouhanou citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v ledničce odpočinout.
-
2
Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj meněí srdíčka, hvězdičky nebo jiné tvary.
-
3
Před pečením potřeme marcipánky rozšlehaným bílkem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi.
-
4
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.