Vdolečky s ricottou a bylinkami
Suroviny
- 220 g Sýr Ricotta
- 480 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 270 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 15 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 96.1 mg
- Draslík 187.6 mg
- Vláknina 9184.8 mg
- Vitamín A 9184.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
-
2
V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky.
-
3
V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.
-
4
Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku.
-
5
Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.
-
6
Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné.