Vdolečky s ricottou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Sýr Ricotta
  • 480 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 270 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 96.1 mg
  • Draslík 187.6 mg
  • Vláknina 9184.8 mg
  • Vitamín A 9184.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 2

    V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky.

  • 3

    V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.

  • 4

    Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku.

  • 5

    Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.

  • 6

    Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné.

Komentáře k receptu