Zeleninový kuskus
Suroviny
- 300 g Kuskus
- 100 g Hrachové lusky
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Harissa pasta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 9 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 354.7 mg
- Vláknina 11105.2 mg
- Vitamín A 11105.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuskus vsypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přesypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a kuskus necháme 10 minut stát.
-
2
V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a necháme zvolna zesklovatět. Okořeníme harissou, přidáme nakrájenou papriku a překrájené hrachové lusky. Vše podusíme asi 2 minuty.
-
3
Měkký kuskus v míse zakapeme olivovým olejem a načechráme vidličkou. Vsypeme do pánve k zelenině, promícháme a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.