Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 32 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 27.8 mg
- Draslík 805 mg
- Vláknina 15700 mg
- Vitamín A 15700 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat.
-
2
Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.
-
3
Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl.
-
4
Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.
-
5
Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou.