Guláš z divočáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Kančí kýta
  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1784 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 1781.3 mg
  • Vláknina 2293.4 mg
  • Vitamín A 2293.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme na kostky nakrájené maso a zprudka orestujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

  • 2

    Před koncem dušení přidáme špetku chilli koření (nebo chilli papričku). Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody, povaříme a nakonec dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu