Guláš z divočáka
Suroviny
- 800 g Kančí kýta
- 200 g Slanina vepřová
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1784 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 47.2 mg
- Draslík 1781.3 mg
- Vláknina 2293.4 mg
- Vitamín A 2293.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme na kostky nakrájené maso a zprudka orestujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
-
2
Před koncem dušení přidáme špetku chilli koření (nebo chilli papričku). Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody, povaříme a nakonec dochutíme citronovou šťávou.