Pečená dýně s česnekem a šalvějí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Dýně
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj
  • 2 ks Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 637.5 mg
  • Vláknina 1875 mg
  • Vitamín A 1875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Dáme ji do pekáče, promícháme se solí, pepřem a olejem a pečeme 20 minut na 200 °C.

  • 3

    Poté přidáme paličky česneku, ze kterých jsme seřízli nejvrchnější část a rozpůlili jsme je. Pečeme dalších 20 minut.

  • 4

    Přidáme čerstvou šalvěj a už nepečeme. Můžeme podávat.

  • 5

    Hodí se jako příloha k pečenému masu nebo do teplých salátů.

Komentáře k receptu