Hovězí steak s křenovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 968 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 73 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 738.5 mg
- Vláknina 14850 mg
- Vitamín A 14850 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 167.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, poté ho utřeme se solí a nastrouhaným křenem. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme ztuhnout v lednici či mražáku.
-
2
Hovězí rozkrájíme na 4 steaky - potřeme olejem a počkáme, až budou mít pokojovou teplotu. Poté je osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty z každé strany. Poté necháme 10 minut odpočívat.
-
3
Zeleninu krátce povaříme a poté osmahneme na výpeku z masa.
-
4
Maso podáváme se zeleninou a křenovým máslem.