Těstoviny v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny
  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 265.6 mg
  • Vláknina 3835 mg
  • Vitamín A 3835 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou hlívu a prolisovaný česnek. Vše chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a ihned promícháme s podušenou cibulí a hlívou. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme lístky tymiánu a promícháme. Podle chuti přisolíme.

  • 3

    Těstovinovou směs urovnáme do máslem vymazané remosky a zapékáme 15 minut. Potom zalijeme mlékem rozmíchaným se smetanou a nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe lupínky másla a ještě krátce zapečeme.

Komentáře k receptu